Pienestä kii 25. helmikuuta

Vapaakulkija · Kommentit: 1

”Mä ekat treffit lievästi mokasin
Kun yhden tuopin liikaa mä dokasin
Se on pienestä kii
Niin pirun pienestä kii” 

Samuli Edelmann – Pienestä kii

Suomi on sitten jälleen olympialaisten mitalipeleissä jääkiekossa. Uskomattoman hieno suoritus ikämiehiltä! Kiitokset hienosta ja jännittävästä pelistä jälleen kerran! Ihmeellistä, miten joukkueen suoritus voi muuttua vuorokaudessa aivan päälaelleen. Ruotsia vastaan peli oli tahmeaa ja takkuista. Tänään Tsekkiä vastaan yritystä oli, peli kulki ja maalejakin vihdoin kolmannessa erässä nähtiin. Kumpi tahansa joukkue olisi voinut pelin voittaa. Vain vähän ennen Suomen voittomaalia Jaromir Jagr oli hyvin lähellä tehdä maalin. Suomen voittomaali tuli ylivoimalla ja vieläpä tilanteessa, jossa tsekin Kubina joutui hakemaan kypäränsä, jotta Suomi ei olisi saanut 5-3 ylivoimaa. Kiekko hipaisi Hagmanin mailaa ja löysi tiensä Tsekin maaliin. Se oli pienestä kii. Niin pirun pienestä kii.

Niin on meidän koko elämämmekin ja asiat, joita teemme pienestä kiinni. Ihmisen syntymä tänne maapallolle on jo melkoinen ihme. Se, että olemme saaneet syntyä maahan, jossa vallitsee rauha ja hyvinvointi, on vielä suurempi ihme. Olemme saaneet ainutlaatuisen tilaisuuden elää elämäämme tilanteessa, jossa meidän ei tarvitse joka hetki miettiä henkiinjäämistämme esim sodan tai nälänhädän keskellä. Maailman mittakaavalla ajateltuna olemme todella etuoikeutettuja ihmisiä. Meillä on vapaa-aikaa tehdä asioita, joista pidämme. Meillä on aikaa pohdiskella elämämme ja omaa tarkoitustamme. Silti monet meistä ovat varsin onnettomia. Sekin on pienestä kiinni.

Onnellisuuden ja onnettomuuden välinen raja on pienestä kii. Se on veteen piirretty viiva. Onnellisuus ei ole myötäsyntyistä. Kukaan ei voi antaa meille onnea. Onnellisuutemme ei tule ulkopuoleltamme. Hetken nautintoa ja onnea voi ehkä löytyä ulkoisista asioista, mutta pysyvämpi rauha ja onni on meidän itsemme rakennettava. Onnellisuutemme vaatii työtä ja harjoitusta. Meidän täytyy harjoitella joka päivä, ihan kuin jääkiekkoiljankin. Meidän täytyy harjoitella monipuolisesti eri asioita. Meidän täytyy harjoitella yksin ja yhdessä. Meidän täytyy epäonnistua uudestaan ja uudestaan, sillä epäonnistumisen kautta pystymme löytämään keinot onnistua. Kukaan ei ole koskaan menestynyt tekemällä helppoja asioita.

Harjoittelun ansiosta pystymme kehittymään ja kasvamaan. Se mitä teemme ja ajattelemme, muodostuu persoonallisuudeksemme. Voimme kuluttaa aikamme itsemme ja muiden ihmisten arvosteluun ja jopa vihaamiseen. Voimme kuluttaa aikamme pelkoon tai välinpitämättömyyteen. Se on täysin oma valintamme. On hyvä kuitenkin tiedostaa, että kukaan muu ei päätä puolestamme, mitä teemme ja ajattelemme. Sen teemme me itse. On pienestä kiinni, miten suhtaudumme elämäämme. Annammeko vastoinkäymisten lannistaa itsemme, vaan näemmekö ne kasvun ja kehittymisen mahdollisuuksina.

Voimme harjoittaa onnellisuuttamme ja tietoisuuttamme joka päivä. Vaikka vain lyhyen hetken joka aamu. Vaikka vain viisi minuuttia joka päivä. Voimme olla yhden hetken tietoisia joka päivä. Voimme pysähtyä joka päivä, pysähtyä yhden kerran. Aamuruuhkassa kiroillessamme voimme pysähtyä ja kysyä itseltämme, kuka tekee minut nyt vihaiseksi? Tuo eteen kiilannut autoilija vai minä itse? Ja kuka onkaan tuo minä itse? Mistä minun ajatukseni ja tunteeni ovat peräisin? Jo Aristoteles totesti aikoinaan, että olemme sitä, mitä toistuvasti teemme. Huippujääkiekkoilija on huipulla harjoituksen ansiosta. Me voimme olla oman elämämme huippuja. Se on pienestä kii.

Kommentit: 1

mia
Hei vaan, taas! Luin jostain jo kauan sitten hyvän vinkin, joka sopii jokaisen elämään. "Pysäytä elämä kaksi kertaa päivässä". Eli on hyvä istua alas kerran tai kaksi päivässä muutamaksi minuutiksi ja miettiä missä mennään, mitä on tullut tehtyä ja mitä vielä aikoo päivänsä aikana tehdä. Ehkä tätä tietoisesti noudattamalla, saisi hieman kiinni tietoisuudesta ja ehkä vähän onnellisuudestakin. On tosiaan hyvä välillä vaikka listata asiat jotka tekevät onnelliseksi ja ne joista haluaisi pyrkiä eroon. Kiireessä helposti unohtuu asiat, joista olisi syytä olla kiitollinen. On todella hienoa, että meillä on täällä mahdollisuus valita tekemisemme, kunhan vain muistaisimme olla kiitollisia ja muistaa niitäkin joille se ei ole mahdollista. p.s. tänään ei tuo peli oikein kulje, mutta huomenna yritetään uudestaan;)
Email again:

Lisää kommentti